Bief reepjes (Mongolian Beef) uit de airfryer (Glutenvrij).
Pittig bekend gerecht uit China, maar dan uit de airfryer.
Zo gemaakt, en kan eigenlijk niet mislukken. Een kind kan de was doen.
Het heeft helaas niets met Mongolië te maken, maar in Amerika heet dit gerecht Mongolian Beef en het wordt in de Chinese restaurants in Amerika geserveerd. Maar wel heel erg lekker.
De kunst is, om de biefstuk in zo’n smal mogelijke plakken te snijden, omdat deze anders misschien moeilijk te kauwen wordt.
Wat je wel moet doen, is voor je de reepjes gaat fryen (is dat wel een werkwoord) is ze niet vergeten te dompelen in de maizena, of aardappelzetmeel. Gebruik liever geen gewoon meel, omdat dat niet zo goed kleeft aan het vlees zoals maizena of zetmeel dat doet.
ik serveer deze met rijst, boontjes en met wat lente-uitjes.
Wat heb je nodig:
Vlees:
500 gram biefstuk
1/4 kop maïzena of aardappelzetmeel
Saus:
2 eetlepels plantaardige olie
1/2 theelepel gember
1 eetlepel fijngehakte knoflook
1/2 kop sojasaus of glutenvrije sojasaus
1/2 kop water
3/4 kop bruine suiker
Aan het werk:
Snijd de biefstuk in dunne plakjes en dompel deze in het aardappelzetmeel of maizena, en klop ze af.
Plaats in de airfryer en bak op 200 graden gedurende 10 minuten en schudt deze een keer tussendoor.
Terwijl de biefstuk bakt, verwarm je ondertussen alle sausingrediënten op in een middelgrote pan op middelhoog vuur.
Laat de saus maar even doorkoken.
zodra zowel de biefstuk als de saus gaar zijn, leg je de biefstuk in een kom met de saus en laat je deze ongeveer 5-10 minuten intrekken.
Als je klaar bent om te serveren, gebruik je een tang om de steak te verwijderen en laat je de overtollige saus afdruipen.
dresseer de biefstuk op gekookte rijst en groene bonen, top met extra saus als je dat liever hebt (ik vind een sausje altijd wel lekker).
амттай идэх хэрэгтэй (Eet smakelijk)