Lente in het land

Lente in het land

Lente in het land

Vooruit met die lente, leve het groene seizoen.

Lente in het land

Ook opgelucht nu de gure wintermaanden achter de rug zijn? IK alvast wel! Tijd om wat levendige kleuren en subtiele lentesmaken aan je gerechten toe te voegen. Want geef toe: kan jij weerstaan aan de lokroep van die dagverse primeurgroenten zoals de asperges in de groenteafdeling van je supermarkt? En voor de Carnivoren onder ons, je mag de BBQ van de zolder afhalen, het stof eraf blazen, want het begint weer te kriebelen. Kalfs- en Lamsvlees en de lente zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Verdwijnen de stoofpotjes even achter de coulissen, op de borden maken de kleuren weer hun rentree, zo zeker ook de verre nazaat van de roos, jawel. Door de alchemisten als wondermiddel beschouwd voor een lang en vruchtbaar leven, en veruit de populairste dessertvrucht, De aardbei. Wat je allemaal met deze prachtige vrucht kunt maken is oneindig. Sluit even je ogen, bijt in dat zachte vlees, en proef de Lente.

Laat het Foodfestival seizoen maar beginnen….Met Pasen niet meer naar de meubelboulevard te hoeven. De smaakvolle festivals zijn razend populair, en trekken het hele voorjaar en zomer langs verschillende steden en dorpen, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Maar wat is nu eigenlijk het geheim?

Lente in het land
Het geheim is gewoon ‘lekker genieten van lekker eten’. Dat klinkt logisch, maar waarom is het dan nu opeens zo enorm populair? “We zijn steeds bewuster bezig met eten. Mensen vinden het nu heel belangrijk om te weten waar hun eten vandaan komt en wat ze eten”, zegt Van Loon. En daar spelen de food festivals op in. “Je kunt op zo’n festival bijvoorbeeld vragen stellen aan chefs: wat zit er in die saus en hoe maak ik die vis het beste thuis?”

Maar het is meer dan eten en drinken. Het is de hele beleving. Eten en genieten, zonnetje, Muziekje. En het is lekker ongedwongen. Zeker geen hakken en geen pakken aan!”

 

Lente in het land

0 reacties op “Lente in het landVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *