Afbeelding gepubliceerd op: | 21 april 2017 |
---|---|
Afbeeldingsgrootte: | 400 × 267 px |
Naam afbeeldingsbestand: | asperges_met_beenham-.jpg |
hoofdgerecht voor 4 personen (30 min.)
1 kg nieuwe aardappeltjes, geschrapt
2 kg witte asperges, geschild
4 eieren
200 g beenham
2 el platte peterselie, grof gesneden
50 g roomboter
1 Kook de aardappeltjes in de schil in ruim water met zout in 15-20 min. gaar. Kook de asperges in een bodem water met zout in 15-20 min. gaar.
2 Kook de eieren in 4 min. zacht. Laat ze onder stromend water schrikken en pel ze voorzichtig. Leg de zachte eieren op een bord.
3 Verdeel de asperges en de beenham over 4 borden. Leg er een zacht eitje op. Strooi er de peterselie en zout en peper naar smaak over. Schep de aardappeltjes om met de boter en zout naar smaak en serveer bij de asperges.
p.p. ±Êxxx kcal / xx g eiwit / xx g vet waarvan xx g onverzadigd / xx g koolhydraten
Tip Een zacht ei is een makkelijk variant op een gepocheerd ei. Toch liever een gepocheerd ei: breng een pan water met een scheutje azijn aan de kook. Breek de eieren ŽŽn voor ŽŽn in een kopje en laat het ei voorzichtig vlak boven het kokende water in de pan glijden. Pocheer de eieren 3-4 minuten, tot het eiwit helderwit is en de dooier zacht.
0 reacties op “Asperges met beenham en ‘n zacht eitjehoofdgerecht voor 4 perso”Voeg die van jou toe →