De vijf moedersauzen zijn hollandaise, tomaat (tomatensaus), bechamelsaus, espagnole en veloute. Een moedersaus betekent heel simpel, dat dit de basis is van je sausje. Moedersauzen of basissauzen worden eigenlijk in ieder soort keuken gebruikt. Dat is je basis zeg maar voor bijna alle sausjes en daarmee vele vele andere gerechten. De vijf moedersauzen, uitgegeven door chef-kok Auguste Escoffier in de 19e eeuw, zijn de takken van de sausstamboom en alle andere sauzen zijn zeg maar blaadjes die uit hun takken groeien.

sausje-maken

Afbeelding gepubliceerd op: 23 november 2022
Afbeeldingsgrootte: 584 × 389 px
Naam afbeeldingsbestand: sausjes-maken.jpg
De vijf moedersauzen zijn hollandaise, tomaat (tomatensaus), bechamelsaus, espagnole en veloute.
Een moedersaus betekent heel simpel, dat dit de basis is van je sausje. Moedersauzen of basissauzen worden eigenlijk in ieder soort keuken gebruikt. Dat is je basis zeg maar voor bijna alle sausjes en daarmee vele vele andere gerechten. De vijf moedersauzen, uitgegeven door chef-kok Auguste Escoffier in de 19e eeuw, zijn de takken van de sausstamboom en alle andere sauzen zijn zeg maar blaadjes die uit hun takken groeien.