Rosbief met Spek, honing en knoflook uit de Slowcooker

Rosbief met Spek, honing en knoflook uit de Slowcooker

Rosbief met Spek, honing en knoflook uit de Slowcooker

Rosbief met Spek, honing en knoflook uit de Slowcooker
Rosbief met Spek, honing en knoflook uit de Slowcooker

Rosbief is één van de mooiste stukken vlees. Je slager kan je echter alleen een echt goede rosbief verkopen als het stuk heel blijft. Dat betekent dat een rosbief minimum 1 kg hoort te wegen: anders kan je de rosbief nooit mooi bakken: rozerood binnenin met een smakelijk korstje aan de buitenkant.

Ik heb een recept gevonden dat daarom uitstekend past bij bijvoorbeeld een etentje. Een hele kleine voorbereiding, en terwijl de slowcooker zijn werk doet, heb je je handen vrij om andere dingen te doen. Uitstekend te eten bij gebakken aardappels, of aardappelpuree bijvoorbeeld.

Het bereiden van rosbief in de Slowcooker op lage temperatuur is volgens mij de beste manier. Het vlees zal lekker sappig blijven, het ontbijtspek draagt hier ook zeker aan bij.

Rosbief is duur, mager rundvlees heeft de neiging om taai te worden als het niet op de juiste manier wordt bereid. Wanneer het echter wel goed wordt klaargemaakt transformeert dit stuk vlees in een verrukkelijk, sappig gebraad. Een vleesthermometer desondanks blijft aan te raden.

Wat heb je nodig:

1 stuk Rosbief van ongeveer 1 kilo

12 schijfjes ontbijtspek

2 venkel bollen in dunne plakjes gesneden

8 teentjes knoflook

1/2 kopje rundvleesbouillion

1/2 kopje honing

2 eetlepels worcestershire saus

1 eetlepel bloem (optioneel)

Zout en peper

Aan het werk:

Kruid de rosbief grondig met peper en zout. Leg de spekreepjes op een schoon werkoppervlak en laat ze elkaar overlappen, zodat ze een rechthoekig vel spek vormen. Leg de hele rosbief over het spek en wikkel de spekuiteinden er voorzichtig overheen. Bevestig de spekreepjes door cocktailprikkers door de uiteinden te “naaien”.

Rosbief met Spek, honing en knoflook uit de Slowcooker

Verwarm een ​​grote koekenpan tot middelhoog vuur. Leg de hele rosbief met de tandenstoker op zijn kant in de pan. Bak de spekjes aan alle kanten bruin, draai ze naar behoefte, 8-10 minuten. (Dit kan vooraf gedaan en de aangebraden rosbief, indien nodig 1-2 dagen gekoeld bewaren).

Leg de dun gesneden venkel en knoflook in een slowcooker. Leg de aangebraden rosbief erbovenop en giet de jus erover. Sprenkel de bouillon, honing en worcestersaus over de rosbief.

Plaats een ovenveilige vleesthermometer in het dikste deel van het hele rosbief, dek af en draai de slowcooker op laag. Een rosbief is perfect medium gebakken wanneer de temperatuur 55 graden, ongeveer 2-4 uur, afhankelijk van gewicht en dikte bereikt. Zorg ervoor dat je de rosbief na 2 uur en elke 20 minuten bekijkt tot je de gewenste temperatuur bereikt hebt.

Bij 55 graden, verwijder de hele rosbief en bedek met folie gedurende ten minste 10 minuten. Om te serveren, verwijder je de tandenstokers en snijd de rosbief in dunne rondjes. Top met honing knoflookglans .

Als je de saus wilt indikken, haal je de rosbief eruit en klop je 1 eetlepel bloem in de slowcooker. Bedek de rosbief met folie en laat de saus nog eens 20-30 minuten sudderen. Of om snel dikker te worden, giet de sappen in een koekenpan en klop met bloem op middelhoog vuur.

Wil je dit recept toch maken, en je hebt geen slowcooker kijk dan eens op dit schema

bron: A Spicy Perspective

Rosbief met Spek, honing en knoflook uit de Slowcooker