Witlofrolletjes Ham/Kaas

Witlofrolletjes Ham/Kaas

Witlofrolletjes Ham/Kaas

Witlofrolletjes Ham/Kaas

Witlof rolletjes met Ham en Kaas,

Beste Peter Goossens:
Ik steel hier even uw recept.
Wij zijn dol op uwe Witlof met kaas  & “hesp” (ham). En maken dit regelmatig, het mislukt eigenlijk nooit. Het is echt heerlijk.

Een puntje van commentaar…..
Hoewel ik weet dat uw restaurant in het bezit is maar liefst drie michelin sterren, en ik zeker geen betweter wil zijn, maar Hollanders zijn haastig, “Lange halen = Snel weer thuis”. J Waarom de witlof in zijn geheel stoven, ik snijdt ze door tweeen, dat gaat veel sneller, en doet volgens mij aan de smaak niks af.
Ik hoop dat u hiermee geen problemen hebt, en dat ik uw beroemde maar overheerlijke recept hiermee niet “Vernaggeld” heb.

Vroeger gebruikte ik hiervoor het bekende “Knorr” zakje, maar eigenlijk is het veel lekkerder en gemakkelijker om het volledig zelf te maken.

Wat heb je nodig:
INGREDIËNTEN VOOR 12 ROLLETJES

voor de rolletjes:
6 stronkjes grondwitlof
100 g    boter
voor de saus:
90 g boter
100 g bloem
750 ml volle melk
75 g  geraspte kaas
nootmuskaat
vers gemalen peper – fijn zeezout
voor de afwerking:  
boter om in te vetten
6 plakjes beenham
75 g  geraspte kaas

Aan het werk:
Maak de witlofrolletjes:
Snijdt de witlofrolletjes door tweeen en verwijder het hart uit het witlof, zorg dat de blaadjes niet openvallen. Smelt de boter en kleur hierin het witloof lichtjes aan. Kruid aan beide kanten met peper en zout. Voeg een bodempje water toe en stoof de witlof ca. 1/2 uur onder bakpapier met het deksel op de pan. Haal het witlof uit de pan en houd de jus opzij voor de saus.

Maak de saus:
Laat de boter smelten en roer de bloem erdoor tot een droge roux. Blijven roeren. Bevochtig met de melk en laat de saus even opkoken. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Klop er vijf lepels bakvocht van het witloof dor. Meng de geraspte kaas door de saus en laat smelten.

Werk af:
Warm de oven voor op 180°C. Beboter een ovenschotel. Rol de witlof stronkjes in de ham en schep de saus erover. Strooi de Geraspte kaas erover en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de schotel onder de grill en gratineer tot een mooi krokant korstje.

 

 

Witlofrolletjes Ham/Kaas

0 reacties op “Witlofrolletjes Ham/KaasVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *