Aperitief, appetizers, hapjes en snacks

Aperitief, appetizers, hapjes en snacks

Aperitief, appetizers, hapjes en snacks

Aperitief, appetizers, hapjes en snacks
Recepten: “Brabantse Worstenbroodjes” | Vol au Vent

Een aperatiefhapje (appetizers) is een hapje dat doorgaans met een glaasje prosecco of Cava geschonken wordt vooraf de maaltijd. Ze zijn bedoelt om de eetlust op te wekken. Bij ons huis betekent aperitief meestal gewoon lekker bij de tv op de salontafel, of als de kinderen uit school komen. Dus zo goed als nooit met een glaasje erbij 🙁 .Er zit ook wel degelijk verschil in de aperitiefs in Nederland vergeleken met die van het buitenland. Wij houden van “het worstenbroodje” en de bitterbal, een stukje kaas met een worstje. Wij noemen dit ook wel tussendoortje, snack of hapje. In het buitenland zijn het toch vaak de olijven, en de volledig handgemaakte amuses.

Ikzelf vind het enorm leuk als er mensen langskomen, en blijven eten, ik mag dan weer aan de slag..
Daar wordt ik blij van. Spotify op de achtergrond met een “niks aan de hand” muziekje, en ik die met de pannen aan de slag mag….Dan mag dat glaasje Prosecco of Cava van mij niet ontbreken, onder het excuus, dat moet in het eten schatje, proef je strakjes niks meer van… :).

Aperitief, appetizers, hapjes en snacks