Sunny-Festival Salade met gegrilde kip en een kleurrijke fruit-dressing

Sunny-Festival Salade met gegrilde kip en een kleurrijke fruit-dressing

Sunny-Festival Salade met gegrilde kip en een kleurrijke fruit-dressing

Sunny-Festival Salade met gegrilde kip en een kleurrijke fruit-dressingSunny-Festival Salade met gegrilde kip en een kleurrijke fruit-dressing

Als rasechte carnivoor scrol ik vaak door zodra ik het woord salade zie….tot mijn oog op dit recept viel.
Dit ziet er echt lekker uit, en zo smaakt het dus ook!
Een waar festival van lekkere kip en geitenkaas geserveerd op een bord, die kan dienen als de gebruikelijke maaltijdsalade of als bijgerecht op je zomerse barbecue. Klaar om aan te vallen.
Het kersje op deze taart zijn toch wel de gebakken geitenkaasjes, als kroonstuk op dit feestelijke bord met eten.

Deze salade is ook erg lekker met ander fruit, dus voel je vrij om de bramen bijvoorbeeld te vervangen door frambozen, bosbessen of zelfs aardbeien.

Wat heb je nodig:

Voor de bramendressing:

  • ½ kopje bramen, fijngeprakt (mogen nog wat stukjes inzitten)

  • 2 eetlepels balsamicoazijn

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 eetlepels honing

  • 2 theelepels mosterd

  • 1 theelepel soya saus

  • 1 lteen knoflook, fijn gemaakt

  • zout en peper

    Voor de gebakken geitenkaasjes:

  • Een stuk geitenkaas

  • 1/4 kopje bloem

  • 1 lei geklopt

  • 1 kopje paneermeel of panko

Voor de Salade:

  • ½ pond kipfilets

  • 6 kopjes sla

  • 1 kopje bramen

  • 1 avocado, gesneden

  • 1/4 kopje rode uit, in ringen gesneden

  • 1/4 kopje walnoten (of andere noten)

    Aan het werk:

Voor de dressing

Alles door elkaar mixen, en even aan de kant zetten.

Voor de gebakken geitenkaasjes:

Snij de geitenkaas in plakjes, en dip ze heel even in de bloem,en daarna gelijk in het geklopte ei dippen, zorg dat alles bedenkt is! Als laatste in de paneermeel, ook hier zorg je dat alles goed bedekt is. Daarna mogen ze in de frietpan, ze zijn klaar als ze gaan drijven, of als ze goudbruin zijn. Leg de gebakken geitenkaasjes in een schone theedoek of keukenpapier om uit te lekker, ze MOETEN warm geserveerd worden.

De Salade:

Marineer de kipfilets in de helft van de zojuist gemaakte dressing voor 30 minuten of langer, dit mag zelfs de avond tevoren. Bak de kipfilets aan ieder kant mooi goudbruin. Snij deze daarna in mooie plakjes.

Arrangeer alle ingrediënten mooi op een bord en geniet 🙂

Optie: voeg prosciutto ham toe of gebakken bacon!
Note: Het allerlekkerste is als de geitenkaasjes nog warm zijn zodra je eet.

Bron: Clossedcooking.com

Sunny-Festival Salade met gegrilde kip en een kleurrijke fruit-dressing

0 reacties op “Sunny-Festival Salade met gegrilde kip en een kleurrijke fruit-dressingVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *