Pittige Scampi’s met avocado – crème

Pittige Scampi’s met avocado – crème

Pittige Scampi’s met avocado – crème

Gemarineerde pittige scampi’s gegarneerd met een huisgemaakte avocado crème en heerlijke koolsla… ben je al aan het kwijlen?
en een must – make elke taco-dinsdag!
De scampi’s worden gemarineerd in een rokerige en kruidige marinade. Vervolgens worden ze op een bedje van koolsla in bloem- of maïstortilla’s geplaatst. Het is allemaal overgoten met pittige avocado crème.
Pittige Scampi’s met avocado – crème
Normaal zou je deze taco’s misschien bij een foodtruck kunnen kopen, maar hier vind je het recept om deze helemaal zelf te kunnen maken.
Scampi’s zijn ook echt heel snel klaar, ze hebben maar 4 -6 minuten nodig om tee bakken, en je weet dat ze gaar zijn als de Scampi’s de vorm van een C krijgen, en mooi roze worden.

Tip: scampi’s ontdooien:
Als je scampi’s gaat laten ontdooien, leg ze dan nooit in de zak zelf op je aanrecht. Ze gaan daar namelijk echt heel erg van stinken.
War je het best doet, is ze te storten in een teil (bijvoorbeeld afwasbak), en ze onder water te zetten.
Dan ontdooien ze veel sneller en blijven ze ook fris ruiken.


De avocado crème dient als saus bovenop, en als marinade voor de kool.
Deze crème is ook heel gemakkelijk te maken en kan ook verder dienen als dip, saus of spread.

MARINADE-TIP:
Als u een soort citrus gebruikt om de scampi’s te marineren, hoeft u de scampi’s maar 30 minuten of minder te marineren. Daarom is dit een ideaal snel klaar gerecht.
Als je de garnalen meer dan 30 minuten laat marineren, begint het eiwit af te breken en begint de scampi te ‘koken’ op dezelfde manier als in ceviche. Dit heeft invloed op de textuur van de garnalen voor dit recept!

Ik heb de scampi’s bij de plaatselijke toko gekocht. Deze zijn ingevroren per kilo.
Ik heb ze zelf afgepeld. Uiteraard kun je de koppen en schellen bewaren, en koken voor een lekkere bouillon, maar dat is natuurlijk aan jezelf.

Wat heb je nodig voor de scampi marinade:
chilipoeder 1 eetlepel
Gerookte paprika 1 eetlepel
Gemalen komijn 1 eetlepel
Gedroogde oregano 1 eetlepel
Gehakte knoflook (of knoflookpoeder) 1 eetlepel
Rode pepervlokken 1 eetlepel
zout snufje
Limoensap 2 eetlepels
olijfolie 2 eetlepels

Aan de slag:
Om de scampi’s schoon te maken:

Verwijder de scampi staart door de schaal helemaal naar achteren te knijpen. Hierdoor kan de staart zich losmaken van de garnalen en verlies je geen garnalenvlees.
Zorg er met een klein schilmesje voor dat de garnaal langs de achterkant van de garnaal wordt ontdaan.
Pittige Scampi’s met avocado – crème

Marineren van de scampi’s:
Klop de ingrediënten voor de scampi marinade samen in een middelgrote kom.

Voeg de voorbereide garnalen toe aan de marinade en roer met een lepel of spatel tot alle garnalen volledig bedekt zijn met de pittige marinade.

Dek af en zet in de koelkast voor maximaal 30 minuten.
Pittige Scampi’s met avocado – crème

Hoe maak je de avocado crème
Wat heb je nodig:
Avocado 2 stuks
Griekse yoghurt 3/4 kopje
chilipeper 1
Teentjes knoflook 2
Limoensap 1 eetlepel
olijfolie 1 eetlepel
zout snufje
Water (mocht het te dik blijven)

Aan de slag voor de avocado creme:
Pureer alle ingrediënten in een keukenmachine. Bewaar in de koelkast tot je klaar bent om te serveren.
Dit is heel makkelijk en mixt alles perfect met elkaar!

Om het pittig te maken voeg je een paar plakjes peper toe en pers je er wat vers limoensap over uit. De verse knoflook maakt de crème nog brutaler!

Nadat de crème is gemaakt, proef je en pas je de smaak en consistentie indien nodig aan. Als het te dik is, verdun het dan met 1 el water per keer, meng en test opnieuw.
DE KOOLSLA MAKEN
Nu voor een snelle koolsla om je pittige garnalentaco’s te bedekken!
Ik gebruikte een witte kool en sneed hem op mijn mandoline. (Let goed op je vingers)

Tip: Als je geen mandoline hebt, volstaat een mes. Probeer gewoon consistent te zijn met uw snijmaat.

Voeg een paar lepels avocado – crème toe en meng met een tang om te coaten. De rest van de saus wordt gebruikt om de taco’s te bedekken!

PITTIGE SCAMPI’S BAKKEN IN EEN KOEKENPAN
Om de scampi’s te bakken, kun je ze grillen of in een koekenpan bakken. Ik heb ze in een pan gebakken!

Tip: Als je ze gaat grillen, spies ze dan aan geweekte bamboestokjes of metalen spiesen.

Scampi’s zijn snel gaar!
Als je ze in de pan bakt (afhankelijk van de grootte van de scampi’s), zullen ze in ongeveer 4-6 minuten gaar zijn en halverwege omdraaien. Een geweldige manier om te weten of de scampi’s gaar zijn, is als ze een “c” – vorm maken, en natuurlijk als ze mooi roze zijn geworden.

SCAMPI TACO’S SAMENSTELLEN
Verwarm maïs- of bloemtortilla’s volgens de instructies op de verpakking.
Verspreid een laag van de geraspte kool die in avocado-crème is gegooid.
Leg een paar stukjes garnaal bovenop het koolbedje.
Giet de avocado crème in bijvoorbeeld een diepvrieszakje, sluit de zak goed af en druk al het crème naar één hoek van de zak.
Knip met een schaar een puntje van de hoek af, om deze vervolgens als spuitzak te gaan gebruiken.
Spuit de crème over de taco’s
Pittige Scampi’s met avocado – crème

Mocht je op zoek zijn naar originele recept van guacamole, kijk dan hier,

Of….Pulled beef taco’s, kijk dan eens hier





    Pittige Scampi’s met avocado – crème