Lekker en Simpel…Hammousse met Komkommer

Lekker en Simpel…Hammousse met Komkommer

Lekker en Simpel…Hammousse met Komkommer

Vandaag geef ik je een recept van een gerechtje dat je heel goed van te voren kunt klaarmaken. Ideaal als je makkelijk wilt doen, maar ook er mensen komen eten.
Hammouse met komkommer is een lekker fris gerechtje.
Een leuke tip als je een lekker fris voorgerecht, tussengerecht of amuse wilt serveren.
Dit allemaal ga je voor € 4,– voor 4 personen kunnen maken, dat is dus € 1,– per persoon.
Lekker en Simpel…Hammousse met Komkommer

Wat heb je nodig:
½ komkommer
2 eetlepels suiker
5 eetlepels natuurazijn
100g achterham
1 bakje zuivelspread (die met bieslook)

Verder nog nodig:
ijsbolletjeslepel, staafmixer of keukenmachine

Lekker en Simpel…Hammousse met Komkommer

Aan de slag:
Schaaf met een kaasschaaf lange dunne repen van de komkommer.
Bestrooi de repen met 2 tl zout en laat in een zeef 30 minuten uitlekken.

Los de suiker op laag vuur op in de azijn en laat afkoelen. Spoel de komkommer af, knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit en schep door de azijn.

Snijd de plakjes achterham in reepjes. Houd enkele reepjes achter voor garnering.
Pureer de rest van de ham samen met de zuivelspread met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met peper.

Schep met een ijsbolletjestang of 2 natte lepels een bolletje hammousse in een glas en leg de komkommer erop.

Garneer met de rest van de ham. Lekker met knapperig stokbrood.
Lekker en Simpel…Hammousse met Komkommer
Eet smakelijk

Ben je nu op zoek naar een warm voorgerecht of amuse, kijk dan eens bij deze Gamba’s uit de airfryer.
Of als je nu echt zin hebt om te kokkerellen: deze “Pulled Pork” Bitterbal

Lekker en Simpel…Hammousse met Komkommer