Asperges op zijn “Hollands” met beenham en een zacht eitje

Asperges op zijn “Hollands” met beenham en een zacht eitje

Asperges op zijn “Hollands” met beenham en een zacht eitje

Asperges op zijn “Hollands” met beenham en een zacht eitjeAsperges op zijn “Hollands” met beenham en een zacht eitjeDe lente, da’s hét seizoen voor asperges. Beter dan nu zal je het witte goud niet vinden.

Recepten met asperges zijn er in overvloed, met allerlei smaken en toppings, maar favoriet in Nederland is en blijft toch de deze….puur op zijn Hollands, met een zelfgemaakt, zo Nederlands klinkend sausje… 🙂

Witte asperges en eieren hebben een bijzonder goed huwelijk. De twee smaken en de textuur zijn een ‘match made in heaven’. Afgewerkt met een aardappeltje en goede beenham, en zelfgemaakt Hollandaise saus….

Wat heb je nodig: 4 personen

1 kg nieuwe aardappeltjes, geschrapt
2 kg witte asperges, geschild
4 eieren
200 gr. beenham
2 el platte peterselie, grof gesneden
50 gr. roomboter

Aan het werk:

Kook de aardappeltjes in de schil in ruim water met zout in 15-20 min. gaar.
Kook de asperges in een bodem water met zout in 15-20 min. gaar.
Kook de eieren in 4 min. zacht. Laat ze onder stromend water schrikken en pel ze voorzichtig.
Leg de zachte eieren op een bord.
Verdeel de asperges en de beenham over 4 borden.
Leg er een zacht eitje op.
Strooi er de peterselie en zout en peper naar smaak over.
Schep de aardappeltjes om met de boter en zout naar smaak en serveer bij de asperges.

Een filmpje heb ik hier gevonden van dit gerecht. Wel leuk om even te zien hoe de Hollandaise saus op een erg simpele manier gemaakt kan worden…gewoon met de staafmixer

Hollandaise saus

Wat heb je nodig:

500 gram roomboter
2 eidooier
1 theelepel water
Sap van een halve citroen
En snuf zout

Aan het werk:

Smelt de boter in een pannetje totdat het helemaal gesmolten en goed heet is, maar niet
bruin. Giet de gesmolten boter in een schenkkannetje (bijvoorbeeld een maatbeker met
schenktuit).
Doe de eidooiers in de hoge beker van je staafmixer. Voeg het water, citroensap en zout
toe. Zet je staafmixer erin en zet ‘m aan. Vervolgens giet je, met de blender aan,
superlangzaam de gesmolten hete boter erbij, in een heel langzame straal.
Niet te snel gieten! Langzaam zal de saus dikker worden.

Eet smakelijk…. 🙂

Bron: Het aspergecentrum

Asperges op zijn “Hollands” met beenham en een zacht eitje

0 reacties op “Asperges op zijn “Hollands” met beenham en een zacht eitjeVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *