Rundvlees Gyros met Tzatzikisaus uit de slowcooker

Rundvlees Gyros met Tzatzikisaus uit de slowcooker

Rundvlees Gyros met Tzatzikisaus uit de slowcooker

Rundvlees Gyros met Tzatzikisaus uit de slowcookerRundvlees Gyros met Tzatzikisaus uit de slowcooker

Comfortfood uit je slowcooker. Gyros, maar dan anders 🙂

Een dagje weg geweest, en het eten is klaar zodra je thuiskomt. Meteen aan tafel met zijn allen, hoe gemakkelijk kan het leven zijn.

Dit heb je nodig:

Voor het vlees:

  • 1 kilo suddervlees (rib of sukadelappen bijvoorbeeld)
  • 1 grote ui, in ringen gesneden
  • ¼ kopje olijfolie
  • 1 eetlepel geperste knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel peper
  • 2 eetlepels citroensap
  • Warme afbak durum tortillas
  • gesneden tomaat en sla voor garnering

voor de TZATZIKI SAUS:

    • 1 kopje griekse yoghurt
    • 1 kopje in kleine stukjes gesneden komkomeer
    • 1 eetlepel gedroogde dille, of 2 eetlepels verse dille
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 teen knoflook geperst
    • zout en peper

Aan het werk:

  1. Plaats het vlees in de slowcooker
  2. In een klein kommetje, mix de ¼ kopje olijfolie, knoflook, oregano, zout en peper en citroensap door elkaar. Giet dit mengsel over het vlees in de slowcooker. Plaats nu de uienringen in de slowcooker.Rundvlees Gyros met Tzatzikisaus uit de slowcooker
  3. Deksel erop, en zet de slowcooker op LOW voor 6-10 uuur, (hangt een beetje af wat voor type), of tot het vlees heerlijk mals is.
  4. Verwijder deksel en kruid af met peper en zout, mocht dit nodig zijn. Met twee vorken haal je het vlees uit elkaar. Niet te klein, er mogen mooie stukken inzitten, staat zo leuk. 🙂
  5. Maak de Tzatziki saus. Mix de yoghurt, komkommer, dille, zout en knoflook in een kommetje met elkaar. Goed roeren tot het romig is. Afkruiden met peper en zout.
  6. Serveer het vlees in de durum vellen met de Tzatziki saus, uien tomaten en sla…Heb je nu geen slowcooker, maar wil je dit gerecht toch maken, kijk dan eens op dit schema

    Eet smakelijk….

    Bron : 365daysofcrockpot

Rundvlees Gyros met Tzatzikisaus uit de slowcooker

2 reacties op “Rundvlees Gyros met Tzatzikisaus uit de slowcookerVoeg die van jou toe →

  1. Vraagje over dit recept: Snijd je het vlees al in repen voor je het in de slowcooker doet of doe je de hele riblappen er in en maak je er meer “pulled” vlees van zodra het klaar is? Op de foto lijken het zulke mooie gesneden repen…

  2. Beste Marieke,
    Ja, ik had het in stukjes gesneden. Maar dit was ook de enige keer dat ik dit gedaan heb. De volgende keren heb ik het als groot stuk in de slowcooker gedaan. en met een vork later uit elkaar getrokken. smaak bleef hetzelfde, maar het vlees was ook wel iets malser. het duurt dan gewoon wat langer. maar het allebei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *