Tonijnsteak met rijstnoedels en Thaise dressing

Tonijnsteak met rijstnoedels en Thaise dressing

Tonijnsteak met rijstnoedels en Thaise dressing

Tonijnsteak met rijstnoedels en Thaise dressingTonijnsteak met rijstnoedels en Thaise dressing

Och wat kan het leven toch mooi zijn. Good Food is echt Good Mood. Een kei lekker gerecht. Daarnaast is het natuurlijk super gezond, fris en heel snel te maken. Zeker als je de komkommer julienne snijdt.

Julienne snijden voor dummies: klik hier

Wat heb je nodig: (4 personen)

4 tonijnsteaks (150 g elk)
Olijfolie
Voor de salade:
½ komkommer
4 (jonge) wortelen
½ rode ui
300 g fijne rijstnoedels
Voor de dressing:
2 limoenen
2 el bruine suiker
1 el sesamolie
2 el sojasaus
1 stukje verse gember
½ rode chilipeper
Verse citroenmelisse of munt
½ bosje verse koriander

Aan het werk:

Voor de noedelsalade:

  1. Breng een pot met water aan de kook en gaar daarin de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet het kookwater af en spoel de noedels meteen onder koud stromend water. Zet ze opzij.
  2. Schil de komkommer en snijd de hem overlangs in vier gelijke stukken. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in fijne schijfjes.
  3. Snijd het groen en de topjes van de wortelen en schil ze. Rasp ze fijn in de schaal met komkommer. Snipper de rode ui in flinterdunne schijfjes. Voeg de koude noedels toe en meng ze onder de groentestukjes.

Voor de dressing:

  1. Pers het sap uit de limoenen (rol ze vooraf even over het werkblad). Voeg naar smaak bruine suiker, sojasaus, sesamolie en geraspte gember toe. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd hem in heel fijne stukjes. Voeg naar smaak toe aan de dressing en was achteraf je handen :). Werk af met gesnipperde munt of citroenmelisse en koriander. Meng de dressing door de noedelsalade.
  2. Laat een grillpan gloeiend heet worden op een hoog vuur. Borstel wat olijfolie over de tonijnsteaks. Bak ze net voor het serveren in de gloeiend hete pan. Laat de vis aan elke kant 30 seconden tot 1 minuut bakken, zodat hij binnenin nog bleu (rood) is. Als je de tonijnsteaks halverwege het bakken een kwartslag draait, dan krijg je een mooi geruit bakpatroon.
    3. Schep een portie noedelsalade in een diep bord of een eetkom. Snijd de tonijnsteaks in brede repen en serveer ze op de koude salade.Bon apetit.. :)Dank je Jeroen Meus.
Tonijnsteak met rijstnoedels en Thaise dressing

0 reacties op “Tonijnsteak met rijstnoedels en Thaise dressingVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *