Geniet van het beste eten ter wereld met Gordon Ramsay’s Paté.
Tijdens de feestjes en feestdagen vindt je deze lekkernij vaak op tafel. Paté! Op een toastje of verwerkt in een voorgerecht met een lekkere chutney. Maar niemand maakt bijna zijn eigen paté en dat is jammer. Want als je een leuke uitdaging zoekt die echt de moeite waard is, dan is dat wel paté maken.
Met alleen levertjes, boter, knoflook en tijm in dit makkelijke recept, kun je in 20 minuten deze super lekkere paté maken.
Wat heb je nodig:
250 gram levertjes (kippen-, of eenden levertjes)
6 eetlepels boter
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 middelgrote sjalot (fijngehakt)
1 eetlepel verse tijmblaadjes
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper (of meer naar smaak)
1/2 kopje water
2 eetlepels ongeklopte slagroom
Aan het werk:
Verwijder de bindweefsels uit de levers.
Smelt 1 eetlepel boter in een pan op middelhoog vuur.
Voeg knoflook en sjalotten toe; bak 1 min.
Voeg water, zeezout, zwarte peper, tijm en de levertjes toe.
Doe het deksel op de pan en bak deze dan in 4 tot 8 minuten af, af en toe roerend, tot de levertjes van binnen nauwelijks roze zijn en van buiten lichtbruin.
Zet het vuur uit. Dek de levers 5 minuten met de deksel op de pan af, en giet dan het vocht af.
Doe het levermengsel in een blender of staafmixer. Meng tot het glad is, voeg geleidelijk room en de resterende boter toe. Pas de room aan tot de gewenste consistentie. Voeg indien nodig meer zwarte peper en zeezout toe.
Doe het mengsel in ramekins. (Dat zijn kleine overschaaltjes).Wikkel het strak in plasticfolie en zorg ervoor dat het de hele bovenkant raakt om lucht te weren. Maak het vast met elastiekjes.
💭 Recepttips
-Voor de beste smaak zorgt u ervoor dat de levers van binnen net roze zijn.
-Om het mengsel gladder te maken, voegt u de room langzaam toe terwijl u blijft mixen.
-Pas de kruiden naar eigen smaak aan.
-Voor minder zout kunt u onbehandelde boter gebruiken.
-Door spullen vast te zetten met elastiekjes en ze stevig in plastic te wikkelen, blijven ze langer vers.
🎚 Hoe bewaar je pate?
In de koelkast: Bewaar paté in een luchtdichte verpakking gedurende maximaal 4-5 dagen om de versheid te behouden.
In de vriezer: U kunt paté in een afgesloten bakje maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 8 minuten
Totale tijd:18 minuten (exclusief afkoelen)
Porties: 4 porties
Calorieën: 108 kcal
Beste seizoen: Geschikt voor het hele jaar
Eet smakelijk
Zin in nog meer gemakkelijke hapjes:?
Hammousse met komkommer
of:
Breekbrood met knoflookboter
Of:
Stromboli : De opgevouwen pizza
Kookboeken van Gordon Ramsay zijn natuurlijk te verkrijgen bij bol.com en vele andere boekwinkels.
Inspiratie vandaag: van Table for seven