Jamie Oliver: makkelijke pompoensoep en knapperige croutons

Jamie Oliver: makkelijke pompoensoep en knapperige croutons

Jamie Oliver: makkelijke pompoensoep en knapperige croutons

De herfst is zeker niet compleet zonder een verwarmende kom pompoensoep. Probeer Jamie’s gemakkelijke recept, dat is afgetopt met kaasachtige saliecroutons.
Jamie Oliver: makkelijke pompoensoep en knapperige croutons.
Jamie Oliver: makkelijke pompoensoep en knapperige croutons

Jamie’s woorden: “Meteen pompoen en zoete appel is deze simpele, seizoensgebonden soep behoorlijk hands-off – je gooit het gewoon allemaal bij elkaar, bakt het en mixt het tot je een romige, fluweelzachte soep hebt. De kaasachtige saliecroutons zijn een game-changer en tillen dit bescheiden herfstgerecht echt naar een hoger niveau.”

Let’s Start:

Wat heb je nodig:

1 pompoen (ongeveer 1,2 kg)
2 uien
olijfolie
2 appels
2 teentjes knoflook
10 g verse salie
200 g oud brood
50 gram Cheddarkaas
1 groentebouillonblokje
Jamie Oliver: makkelijke pompoensoep en knapperige croutons

Aan het werk:

Verwarm de oven voor op 200°C, hetelucht 180°C. schil de pompoen, snijd hem doormidden en schep de zaden eruit, hak het vruchtvlees grof.
Pel en snijd de uien in partjes. Doe alles in een grote braadslede, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en rooster 30 minuten of tot het zacht en knapperig is.

Ondertussen klokhuizen uit de appels halen en in partjes snijden, en de knoflooktenen pletten en pellen. Wanneer de tijd om is, gooi je ze allemaal in de pan met een paar salieblaadjes en rooster je ze nog eens 10 minuten.

Snijd het brood in stukken van 2 cm en leg ze op een bakplaat. Pluk de resterende salieblaadjes erover. Besprenkel met 1 el olie, hussel om te coaten en spreid uit in een enkele laag. Rasp 20 g Cheddar fijn en bak 5 minuten of tot het goudbruin en knapperig is.

Haal de pompoen-massa uit de oven en doe alles in een grote pan op middelhoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje, giet er 1 liter
kokend water overheen en rasp de resterende Cheddar erdoor.

Breng aan de kook en laat een paar minuten koken, haal het dan van het vuur en mix tot het glad is.

Breng op smaak tot het perfect is, verdeel over kommen en bedek met de croutons en knapperige salie. Maak af met een scheutje olijfolie, als je dat lekker vindt.

Eet smakelijk:

Eet smakelijk

inspiratie heb ik uit de boeken van Jamie Oliver, en van Tesco
deze zijn bij Bol.com te bestellen, klik hier.

Pastinaak, de “Vergeten groente”…zeggen ze vaak…
Vraag je je nu af, wat kan ik daarmee maken?
Kijk hier eens

Jamie Oliver: makkelijke pompoensoep en knapperige croutons