Churro’s uit de Airfryer

 



Wie kent ze niet, die Spaanse hapjes waarvan de heerlijke geur je al in de verte roept.

Alhoewel er van uit gegaan wordt dat deze hapjes uit Spanje komen, worden de oorsprong ook door Portugal en ja zelfs China geclaimd. Mij boeit het verder niet. Ze zijn gewoon lekker.

En na wat speurwerk blijken ze ook nog een zeer gemakkelijk te maken zijn. Recepten zijn er in overvloed te vinden, in de gehele wereld. Ik heb deze uit Portugal geprobeerd.

Omdat ik geen fan ben van hapjes uit de frietpan, ging ik er van uit dat deze ook heel erg lekker de airfryer uit zouden komen, en jawel.

Churro’s eet je met poedersuiker, kaneel, een chocolade- of karamelsaus.

Wat heb je nodig:
2 kopjes tarwemeel
1 eetlepel zout
2 eetlepels suiker
1 eetlepel olie
2 kopjes water
Kaneel en suiker (topping) naar smaak

Aan het werk:
Voeg in een pan water, zout, olie en suiker toe en verwarm op hoog vuur tot het kookt

Voeg na het koken alle bloem toe en zonder het vuurmengsel af te zetten tot een samenhangend mengsel is verkregen

Zet het vuur uit, wacht tot het deeg zijn temperatuur verlaagt, zonder volledig af te koelen, en doe het mengsel in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
Spuit streepjes in de lengte die je wil, zorg wel dat ze in de airfryer passen. πŸ™‚
Laat ze wat hard worden door ze heel even voorzichtig in de vriezer te leggen.

Borstel de churros met olie voordat je ze in de airfyer legt.

Bak de churros in de Airfryer gedurende 15 minuten op 200ΒΊC

Met de churros nog heet, strooi er wat poedersuiker op of serveer met zelfgemaakte chocolade- of caramalsaus.

comer sabroso (eet smakelijk πŸ™‚ )

Bron: Simplicia